På sparken: Morten Sandbakken

På sparken: Morten Sandbakken

Foto: DigiKo

– Det er litt armer og bein enda, men jeg har trua på at det blir bra, sier Morten Sandbakken i Norsk Spekematfestival timer før årets festival går av stabelen.

Han skulle egentlig bare ha et styreverv, Sandbakken, da han flyttet hjem til Tynset i april i fjor etter å ha bodd på Herøy på Helgeland og jobbet som rådmann.

– Jeg hadde lyst til å være litt friløper og gjøre det som måtte dukke opp. Derfor tok jeg også en telefon til ordføreren for å høre om det var noe de hadde bruk for meg til, forteller han. Styrevervet ble en festivalsjef-jobb, og langt mer enn det Sandbakken hadde forestilt seg.

 

– Festivalen har jo blitt arrangert noen år tidligere med et ambisiøst program og opplegg, men har slitt med å få økonomi i det. Det har vært en del å ordne opp i som har tatt tid. Vi måtte sette i gang planleggingen, og ikke minst om det i det hele tatt skulle være en festival i år, men kommunestyret hadde uttrykt en forventning om at det måtte være et arrangement, forteller han. Kanskje er det siste sjanse, understreker han.

– Skal vi lage noe, må det være enkelt og med lave kostnader, samtidig som det er lønnsomt. Vi har vært ganske mye ute og fridd til befolkningen, og håper å lokke så mange som mulig til en hyggelig opplevelse i Museumsparken på lørdag.

 

Fornøyde publikum er nemlig de beste ambassadørene, mener festivalsjefen, og byr på en kompakt festival med både aktiviteter for barna og et godt konserttilbud.

– Spekematfestivalen skal ha litt for alle, og jeg håper konsertprogrammet slår an. Responsen er iallefall god i de sosiale kanalene, og vi har hatt god hjelp av sentrale folk i Livestock til gode råd og praktisk arbeid. De har satt sammen en god bukett musikk, sier Sandbakken.

Det skjer noe underveis, hele tida. Onsdag mistet han parkeringsområdet, og må finne et nytt. Det mangler noen frivillige til billettering, parkering og litt rundt omkring, men han puster med magen enda.

 

– Det er mye som skal gjøres på en gang, både rydde i økonomien fra tidligere, bygge en organisasjon og samtidig lage festival. Sistnevnte er en utfordring uten en organisasjon som kan drive den fram, og det har blitt mye dugnadsarbeid på styret og noen gode hjelpere. Det vil nok kanskje synes at det har vært litt armer og bein også, men jeg både håper og tror på en god festival, understreker Sandbakken. Det må bygges stein på stein, og finnes en form som passer ressursene som er tilgjengelige, mener han.

– Spekematfanen må vi holde høyt, og også årets festival har et ganske stort innslag av lokalmat generelt. Det kan også bli større. Matfestivaler finnes det over alt, men spekematen må være den store pilaren.

 

Forhåndssalget til årets spekematfestival har ikke vært enormt, og det hadde han heller ikke forventet, likevel er han fortsatt optimist til det motsatte er bevist.

– Jeg tror det kan bli en hyggelig dag og kveld! Parken ligger godt til rette for slike arrangementer. Alle frivillige mannskaper er ikke på plass enda, men det håper vi også at det er noen som har lyst til å hjelpe oss med, oppfordrer Sandbakken, og sier det fortsatt trengs folk til både rigging på fredag og på dagtid lørdag.

– Om det er flere som har lyst til å bidra, må de bare ta kontakt med meg når som helst!

 

Meny
Meny