Fakta om Tynset

Fakta om Tynset

Foto: Ester H. Erlien

Tynset (dialekt: Tønset)  er et regionsenter i Nord-Østerdalen. Selve tettstedet Tynset rommer mange tjenesteytende private og offentlige virksomheter. For en besøkende er Tynset en kommune som har mye å by på. 

Utenom verdens største spark på torget finner du spennende historiske landemerker, levende seterdaler, et mangfold av kunst, utstillinger og museer. Du kan komme deg langt inn i naturen med hest, til fots eller sykkel. Du kan oppleve en flott operaforestilling på ei seter i fjellet og høste av naturen som fisker og jeger. Tynset har innlandsklima med kalde og snørike vintre og som skiturist tilbys du milevis med preparerte skiløyper og slalåmbakker.

Handels-og servicesenter for hele regionen

På Tynset er det gangavstand til alt du trenger. Innenfor en radius på 500 meter finner du både rådhuset, butikker, servicenæringer, kontorer, banker, vinmonopol, sjukehus, skoler, post, taxi og jernbane.

Kultur og idrett

Tynset har et rikt kulturliv med kulturhuset som knutepunkt for teaterforestillinger, konserter, kunstgalleri og kino. Idretten har gode kår i Tynset. Her er to idrettshaller og fotballhall, treningssentre, svømmehall, lysløyper, skytebaner og fotballbaner. I grendene rundt ligger også flere aktivitetsanlegg, travbane og motorcrossbane.

Landbruk og utmark

Landbruket står sterkt i Tynset. Mat produseres og foredles. Mange driver fremdeles med aktivt seterbruk. Dette bidrar til et levende kulturlandskap. I tillegg finnes store utmarksarealer der både fastboende og turister kan oppleve flott natur. Kommunen grenser til flere nasjonalparker og landskapsvernområder som egner seg godt for turer, jakt og fiske.

Savalen

Savalen er Tynsets mest kjente reisemål med både hotell, hytter, ferieleiligheter og en lang rekke aktiviteter. Kommunen vil fortsatt bidra til en positiv utvikling i kommunens viktigste turistdestinasjon.

Turistinformasjon: finner du i Servicetorget/Kulturhuset og på Cirkle K i Kvikne.

www.tynset.kommune.no tlf.: 62 48 50 00 / turistinfo@tynset.kommune.no

Fakta om Tynset – se her https://snl.no/Tynset

Leve og bo i Tynset – se her https://www.tynset.kommune.no/ny-i-tynset/

 

 

 

 

Meny
Meny