Blogg

Fra Frost til Tynset kirke

Onsdag er det duket for dne årlige julekonserten “Mens vi venter” i Tynset kirke. Med på laget har Marianne Pentha og Øyvind Boye tynsetjenta Tiril Sophie Randen Ramberg og gutta i The barbershoppers fra Os. 

Tynset Jazzfestival står for tur!

Til helga er det klart for historiens fjerde Tynset Jazzfestival, en helg fullpakket med arrangementer og konserter for barn og voksne.

Et operaeventyr

Hva er det som får opera- og ikkeoperainteresserte fra hele landet – ja verden – til å ta veien til en setervang i Tylldalen noen få sommerdager i året? Det er familien Eggen. Og noen kyr. Det kunne like gjerne vært rockekonsert. 

Urfremfører Røes Klokkemesse – igjen

Inspirert av kirkeklokkene i Tylldalen kirke komponerte Ellef Røe Klokkemesse, som ble urframført i samme kirke i 1981. Nesten førti år senere får verket nytt liv under Tynset Jazzfestival. 

Et lite osteeventyr

Det ble grunnlaget for et lite stykke lokalmatmagi, da Vidar fra Brumunddal og Marianne fra Tynset bestemte seg for å kjøpe et gardsbruk i Kvikne. Osten deres har fått bein å gå på omtrent før de har rukket å si at de lager den.

Et ekte brødhue

Fra et uthus i Bjønnkroken i Haverslia siver duften av nystekte brød ut i ettermiddagen. Der kan fysiker Kristian Stokke leke med naturfag på ekte – til naboenes glede.

På sparken: Morten Sandbakken

– Det er litt armer og bein enda, men jeg har trua på at det blir bra, sier Morten Sandbakken i Norsk Spekematfestival timer før årets festival går av stabelen.

Fem ting du ikke kan gå glipp av i sommer

Enten du har kommet til Tynset for å operere et kne, besøke venner eller bare er på vei forbi, byr sommerhalvåret på mange gode grunner til å stoppe

Fremtidens stjerner

Vi har knapt rukket å komme oss etter tidenes ski-VM for Norges del – den totale medaljefangsten endte på småpene 13 gull, fem sølv og sju bronse.

Huset som aldri sover

I hundre år har det stått der, i en eller annen form. En gang har det blitt aske, men gjenoppstått som en Føniks av asken, klar til å ta vare på meg og deg. Her starter, og slutter liv, og alt mellom.

Meny
Meny