Tynset Jazzfestival står for tur!

Tynset Jazzfestival står for tur!

Foto: Arne Inge Næss
Foto: Arne Inge Næss

Til helga er det klart for historiens fjerde Tynset Jazzfestival, en helg fullpakket med arrangementer og konserter for barn og voksne.

Fredag 23. august er det arrangementer i både Tynset kirke og på Bortistu’. På lørdagen vil alle arrangementene bli avholdt i Tynset kulturhus. På søndag er det igjen klart for jazzgudstjeneste i Tynset kirke. Vi gleder oss til festival, og byr på arrangementer for alle! Under årets festival kan du oppleve Ellef Røes «Klokkemesse» i Tynset kirke, quiz og platesnurring med Bersvend Salbu på Bortistu’, barnas dag på biblioteket, triokonsert med Olga Konkova, Jens Thoresen og Atle Nymo, Ensemble Denada m/Torun Eriksen, Milenburg Joys Jazz Quintet og jazzgudstjeneste. Vi anbefaler at publikum kjøper festivalpass, som gir inngang til konserten i Tynset kirke på fredag, samt konsertene på lørdag.

Festivalen sparkes i gang fredag kveld, når Ellef Røes «Klokkemesse» presenteres i Tynset kirke. I 1981 ble Ellef Røes “Klokkemesse” urfremført i en fullsatt Tylldalen kirke. Siden har verket aldri vært fremført. Nå har han arrangert og nyskrevet messen til et ensemble med 14 regionale musikere. I tillegg åpner konserten med en kort soloavdeling ved Andreas Ulvo på flygel. Dette blir en spennende og minneverdig kveld!

Tidligere Tynset-ordfører Bersvend Salbu har blitt et fast inventar som quizmaster på Tynset Jazzfestival, og han sitter inne med mer kunnskap enn de fleste, om det meste. Quizkongen holder også i år quiz på Bortistu’ fredag kveld etter klokkemesse-konserten i kirka, så finn deg et lag og heng deg på!

Lørdag 24. august under Tynset Jazzfestival er det barnas dag på Tynset bibliotek! Kl. 12.00 kan du bli med inn den magiske verdenen til våre folkeeventyr. Forteller er Embret Nordseth. Etterpå blir det en ulike formingsaktiviteter for barn sammen med foreldre, med utgangspunkt i eventyrskatten vår.

Olga Konkova er en av landets fineste pianister med en rekke kritikerroste plater bak seg. Hun har en lang utdannelse i klassisk og jazz fra Russland og USA, både som pianist og komponist. Det er nøkkelen til hennes evne til å blande strålende tekniske ferdigheter på instrumentet, og hun er dypt der inne i musikken til enhver tid. Sammen med Jens Thoresen, er travel gitarist, komponist og arrangør, og Atle Nymo, en av de sterkeste saxofonstemmene som har satt sitt preg på norsk jazz i en årrekke, presenterer trioen et fabelaktig samspill. Med musikere som kommuniserer så godt, blir dette en virkelig vakker konsert! Legg merke til at konserten starter 18.30, ikke 17.30 som tidligere opplyst.

Ensemble Denada og Torun Eriksen kommer til Tynset Jazzfestival for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Toruns musikk og tekster. Resultatet er blitt et uttrykk der elegant pop-estetikk bobler sammen med vindskeiv euro-jazz og sørstats-dampende soul. Enten du hører Steely Dan på norsk eller jubler over deilige guilty pleasure-sekvenser med discogroove, soulriff og sousafon, er det jazz okke som. Kom på konsert og la deg begeistre av et særdeles samspilt og vitalt band.

Milenburg Joys Jazz Quintet er ikke et ukjent navn for nord-østerdøler, og de spilte på Tynset Jazzklubb i 2017. Bandet er et livlig livejazzband fra Trondheim, og er et av få band i Norge som gjenskaper 20-tallets “Hot Jazz”.  Med en uortodoks besetning (vokal, piano, bass-sax, sax, klarinett, xylofon og slagverk) gir bandet nytt liv til musikken som snart er hundre år. Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morton er blant navnene som har gjort Hot Jazz udødelig, og Milenburg Joys står gjerne på skuldrene til disse kjempene når de igjen gjør musikken aktuell.

Tradisjonen tro bli det jazzgudstjeneste med konfirmasjonpresentasjon  og dåp i Tynset kirke søndagen under jazzfestivalen, og Milenburg Joys Jazz Quintet sørger for den litugiske musikken. Kirkekaffen serveres på Bortistu’!

Meny
Meny